Online Tarot Kartı Bakımı İle Karar Verin

Resim
  Tarot okuması, eğitimli profesyoneller tarafından takip edilen ve birkaç kişi tarafından 2 temel amaca hizmet etmek için kabul edilen belirli kartların yardımıyla şimdiki ve geleceğin genişletilmiş bir versiyonunu okuma ve çözmenin bir takibi olabilir: Alternatiflerinizi ışınlamak için Doğru alternatifi yaratmak için Tarot okumaları, bir bireyin kişisel yörüngelerini değerlendirme sanatını kazanmasına, mutlak görüşler kazanmasına ve kendi yardımıyla doğru yönlendirmeyi elde etmesine yardımcı olmak için dikkate değerdir. Tarot kartı, kendiniz ve geleceğiniz için en basit seçimleri yaratma eğiliminde olduğunuzdan, iç benliğinizle bağlantı kurmanıza ve sezgilerinizi bir kenara bırakmanıza yardımcı olur. Aşağıda tarot kartının birçok nimeti vardır. Okuma: - Pozitiften Negatife Filtreler Çeşitli olumsuz düşüncelerin düşünce süreçlerimizi bombalama eğiliminde olduğu birçok örnek vardır. Bu gibi durumlarda, tarot kartı okuması bu sıkıntıdan kurtulmanıza yardımcı olur. Gü

Kız İsteme Adetleri

Kültürümüzde evlenme çağına gelen kız ve erkekler bunu ailelerine direk ifade etmek yerine dolaylı yoldan anlatmışlar. Erkekler bıyık bırakıp eve geç geldiklerinde, kızlar ise bulaşığı birbirine vurarak yıkadıklarında ve yemeğe oturmadığında evlenme istekleri aileleri tarafından anlaşılırmış. Evliliğe giden yolda ilk adım kız istemedir. Kız isteme adetleri bölgeden bölgeye değişmektedir. Kız istemenin en bilindik ve geleneksel yolu anne, baba, oğul ve ailenin büyüğü bir kişi bir buket çiçek ve bir kutu çikolata ile kızın ailesine gidilip, hoş muhabbet ve sohbetten ailenin büyüğü ve ağzı iyi laf yapan kişi kızı babasından Allah’ın emri… diye başlayarak ister. Bu hal standart olup bazı yerlerde farklı adetler söz konusu olmaktadır.

Kızı Kim İster ve Kahve Ne Zaman İçilir?

Genellikle kız isteme adetleri gereği kız istemeye, damat adayının anne babası ve kızı isteyecek aile büyüğüyle gidilir. Fakat bazı yörelerde yakın birinci derece akrabalar da bu merasime davet edilirler. Kahvenin ne zaman içileceği farklılık göstermektedir. Bazı illerde kahve kız istemeden önce yapılıp kız istenirken içilmektedir. Bazı illerde ise kız istenip verildikten sonra ağız tatlandırmak ve hoş sohbetin kahveyle tatlandırılması için kahveler sonra yapılır. Kahve içme töreninde her yörede olan, damadın gelinin elinden ne gelirse kabul edip etmeyeceğini ölçen tuzlu kahve sınavı vardır. Şayet tuz kökü olan bu kahve damat tarafından ses çıkarılmadan içilirse senin her halin kabulümdür, elinden zehir olsa içerim manasına gelir ve damat sınavı başarı ile geçerek kızı almayı hak eder.


Kız isteme sözleri nelerdir

Kız İstemde Ne Giyilmeli Yüzük Takılmalı mı?

Kız isteme sırasında gelin adayının mümkün olduğu kadar mütevazi bir kıyafet giymesi, sade bir makyaj ve saç modeli seçmek gerekir. Bu tercihlerde amaç ikramlar sırasında ve kahve yapımında rahatlık olması amaçlanmaktadır. Kız istemeye giderken seçilecek olan çikolataların tepside hazırlanmalı ve olumlu cevap alındıktan sonra salonda duran çikolata gelen misafirlere ikram edilmelidir. Götürülecek olan çiçeğin beyaz ve kırmızı tonlarında olması genel kanaat iken farklı mevsim çiçekleri de tercih edilebilir. Kız isteme adetleri içinde yüzük takılıp takılmayacağı konusu yöreye göre değişmektedir. Bazı adetlerde sadece söz verildikten sonra ayrı bir söz merasimi yapılırken bazı yerde ince bir yüzük takılmaktadır.

Kız İsteme Merasimi Nasıl Olur?

Kız isteme merasimi, evlilik yoluna adım atan çiftlerin yüzyıllardır yaşadığı bir ritüeldir. Günümüzde bazı ufak yeniliklerin ve değişikliklerin de eklenerek yapıldığı kız isteme merasiminin klasik halini kısaca özetleyeceğiz. Aileler tarafından kararlaştırılan günde erkek tarafının, kız evine gelmesiyle başlıyor merasim. Damat adayı mutlaka bugün için özel yaptırılan çiçek ve çikolatayı da yanında getirmeli. Misafirlerin eve gelmesinin ardından ev sahipleri hazırladıkları ikramları sunar ve muhabbet edilmeye başlanır. Daha sonra gelin adayı, kız isteme merasiminin klasiğini yani türk kahvesini hazırlar. Damada da özel hazırlanan tuzlu kahve ikram edilir. İçtikten sonra verdiği tepki kız için çok önemlidir. Kahvelerin de içilmeye başlanmasıyla asıl konuyu giriş yapılır ve aile büyükleri kız isteme olayını gerçekleştirir. Olumlu cevap verilmesinin ardından da yüzükler takılır ve söz kesilir.

Kız nasıl istenir

Kız İsteme Sözleri

Birbirini seven gençlerin evlilik kararı almalarının ardından en heyecanlı süreç de başlamış oluyor. Bu konunun ailelere açılmasıyla birlikte ciddi adımlar da atılmış oluyor. Evlilik yolundaki serüven de kız isteme töreni ile başlıyor. Erkek tarafının kız evine gelerek kız isteme merasiminin gerçekleştirildiği sırada en heyecanlı an da kız isteme sözlerinin söylenmeye başladığı ve kahvelerin içildiği an oluyor. Erkek tarafının aile büyüğü, genellikle klasikleşmiş bir cümle ile söze başlıyor; “Gelelim sebeb-i ziyaretimize. Bugün hayırlı bir iş burada bulunuyoruz.” Bu sözlerin ağızdan çıkmasıyla başlayan ve “Gençler birbirlerini görüp sevmişler. Bize de evlilik kararlarında onların yanında durmak düşer. Allah’ın emri Peygamber’in kavli ile kızınızı, oğlumuza istiyoruz.” cümleleriyle devam eden kız isteme olayı Türk geleneklerinin klasik bir törenidir. Kız isteme törenlerinde de yıllardır hep aynı cümleler kullanılır.

Yorumlar

  1. Kız isteme merasiminde en çok sevdiğim kısım, damada tuzlu, karabiberli, baharatlı kahve hazırlamak ve içişini izlemek 😁🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar tatlı hatıralardır. Bizi Takip Etmeye Devam Edin.

      Sil
  2. Şimdi damat fincanları moda bir de.Gümüş böyle süslü püslü. Ama o güzelim fincanda tuzlu kahve içmek nasıl olur düşünmek bile istemiyorum😁😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damat açısından zor ama güzel hatırlanıcak bir anı olur :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bursa’daki Kır Düğünü Mekanları ve Fiyatları

Düğün Günü Neler Yapmamalısınız?